Annons

Annons

3 knep för saftigare bröd fritt från gluten

Visst går det att få fluffigt, smakrikt och saftigt bröd utan gluten. Här får du några smarta tips:

Annons

 

Baka saftigt

Tre enkla knep som gör ditt glutenfria bröd saftigare.

1. Tillsätt frukt för fukt. Blanda i fruktbitar, sylt eller mos både för smakens och saftighetens skull. En mosad potatis eller riven morot är också perfekta som baktillsats.

2. Blanda i nötter. Det ger en härlig knaprighet och god smak.

3. Vattna i ugnen. Ställ in en skål vatten medan brödet bakas. Då bildas en knaprig yta som lägger sig som ett lock och stänger inne fukten i brödet.

I magasinet Glutenfritt nr 3 får du ännu fler tips för ett lyckat brödbak. Och jättegoda recept!

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons