Annons

Annons

5 sköna skäl att sova i blått

Dags att göra sommarfräscht i sovrummet. Med härligt blå lakan kommer du att få en lugn och trygg sömn.

lakan

Blått och i stilren skandinavisk design gör de här sängkläderna till den perfekta investeringen till ditt sovrum. Beställ det direkt från Året Runts butik!

Färger påverkar oss mer än man skulle kunna tro. Studier från institutionen för miljöpsykologi vid Lunds universitet har mätt hur kroppen reagerar på olika färger. Det är alltså till exempel ingen slump att att stoppsignaler är röda.

Annons

Blått verkar lugnande
Milda jordfärger som exempelvis beige, grått, blått och grönt har en lugnande effekt. I studien från Lund visade det sig även att personer som satt i ett blått rum löste uppgifter snabbare än övriga deltagare som var omgivna av andra färger. Färgen blå kopplas ofta ihop med klarhet, lugn, fred och trygghet och är därför det bästa färgvalet när det gäller sängkläder.

Vi gillar det skandinaviska blå-vita som färgskala i inredningen och ett nytt bäddset kan lyfta ett helt sovrum. Nu kan du fynda vårt favoritset till halva priset!

Sov gott i ett härligt bäddset i fräscht blå-vitt paisleymönster, ett klassiskt och tidlöst mönster som passar alla stilar.

Mått: Påslakan, 150×200 cm, örngott, 50×60 cm.
Material: 100% bomull som kan tvättas i 60 grader.
Pris: Från 249 kr

LÄS MER OCH BESTÄLL HÄR

Av Gunilla Thermænius & Malin Perlheden/Allers Foto Christina Uhlin

LÄS OCKSÅ: 
Så påverkar din sovposition din hälsa

Därför är böcker bättre än telefon innan du ska sova

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…