Annons

Annons

Småkakor med jordgubbssylt

De går åt som smör i solsken. Så här lätt snor du ihop härliga småkakor med ljuvlig jordgubbssylt.

Jordgubbsgrottor

28–30 stycken
41/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smör

Fyllning:
1/2 dl fast jordgubbssylt eller jordgubbsmarmelad

Garnering:
pärlsocker

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Tillsätt smöret i kuber och arbeta snabbt ihop till en deg. Detta går bra att 
göra i en matberedare, men kör 
precis tills du har en degboll.
Rulla ut degen till en längd.
3. Skär degen i bitar och forma 
bitarna till bollar. Tryck en fördjupning i varje degboll.
4. Lägg över på plåtar med bakplåtspapper och klicka sylt i fördjupningarna. Strö över lite pärlsocker. Grädda strax under ugnens mitt, 10–12 minuter.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Av Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Glutenfria jordgubbsbullar

Maränggrottor med citronkräm och bär

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…