Annons

Annons

8 varmrätter du kan förbereda dagen innan festen

Att laga mat till många gäster kan ofta kännas som ett stort stressmoment. Men det finns flera maträtter som blir lika goda att äta om du har förberett dem (och därmed sparat tid!) dagen innan. Här är 8 rätter du kan göra idag och äta om ett par dagar!

Studentmottagning, bröllopsmiddag, släktträff – eller kanske en påskmiddag? Oavsett vilken typ av middag det är, brukar det vara mycket att ta hand om vid sidan av själva matlagningen.

Här 8 varmrätter du kan förbereda redan dagen innan festen:

1. Ugnsstekt fläskfilé

Enkelt att steka på och sedan tillaga i ugn dagen innan. Skär upp i bitar dagen efter och servera som kallskuret.

Annons

Här hittar du recept på örtstekt fläskfilé med parmaskinka.

2. Chiligryta

En chiligryta gör sig nästan ännu bättre när den har fått gotta till sig i 1-2 dygn. Låt den stå och puttra dagen innan, förvara i kylen och värm på i kastrull när det är dags att servera.

Här är två enkla recept på chiligryta:

Chili con carne med färsk chili

Snabblagad chili con carne

3. Pajer

Gör pajerna i ugnen och förvara antingen i kyl eller frys beroende på när du ska äta dem. Värm dem i ugn innan servering.

Här hittar du våra bästa pajrecept!

4. Fransk potatissallad

Koka upp potatisen och blanda med senap, rödlök, olja och kryddor. Täck med plastfolie och förvara i kylen.

Här hittar du våra potatissallader!

5. Hel laxsida

Tillaga i ugnen dagen innan och förvara i kylen. Servera som kallskuret.

Här finns goda laxrecept:

Hel laxsida med skarpsås

Kantarell- och örttoppad laxsida

6. Pulled pork

Precis som chiligrytan blir pulled pork bara godare efter 1-2 dygn. Låt fläsket tillagas på låg temperatur i 8-10 timmar i ugn och förvara sedan i kylskåp. Värm upp i ugn och dra isär den innan servering.

Prova detta recept på Pulled fläskytterfilé

7. Potatisgratäng

Potatisgratäng är en utmärkt maträtt att tillaga dagen innan. Gör precis som vanligt, förvara i kylskåp och värm upp i ugnen igen innan servering.

Här hittar du våra recept på potatisgratäng!

8. Skaldjurssoppa

Tricket med skaldjurssoppa är att endast förbereda själva soppan men låta fisk och skaldjur vara. Gör skaldjurssoppan som vanligt och förvara i kylen. Värm upp den i grytan innan servering och tillsätt då fisk och skaldjur.

Här är några läckra fisk- och skaldjursoppor:

Läcker fisksoppa toppad med räkor

Snabblagad och krämig laxsoppa

Smakrik fisksoppa

Text: Thowe Wagner Larsson, Elle mat & vin
Foto: IBL

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…