Annons

Annons

9 saker du glömde att vårstäda…

Våren är och det är dags för storstädning! Kanske har du redan gjort vårens storstädning, men kom du ihåg att städa på alla ställen?

 LÄS OCKSÅ: Så får du skinande rena fönster

tvattmaskin

Tvättmaskinen

Smuts har en tendens att fastna i trumman och det känns ju faktiskt helt meningslöst att stoppa kläder i en tvättmaskin som i sig inte är riktigt ren… Gör så här: Kör ett varmt program för en stor laddning tvätt och häll i ett par deciliter vinäger, detta hjälper dig att få bort dålig lukt. Kör programmet till det är slut och börja därefter om, den andra rundan kör du programmet helt utan några tillsatser så att allt sköljs bort ordentligt.

Annons

 

vårstäda

Badrumsfläkten

En ren badrumsfläkt hjälper dig att förebygga mögel i badrummet. Fläkten drar ut fukt från badrummet och därigenom hindras det att tränga in i dina väggar. Men fläkten är också en riktig dammsamlare så en grundlig städning är säkert på sin plats…

LÄS OCKSÅ: Så städar du miljövänligt

 

storstäda köksfläkten

Filtret i spisfläkten…

Spisfläkten suger upp fett i filtret när du lagar mat, vilket gör att det kan bli riktigt äckligt om du inte håller efter det ordentligt! Det enklaste är att köpa ett nytt, men du kan också koka det du redan har för att få en fräschare matlagningsmiljö.

LÄS OCKSÅ: Städa ugnen utan starka kemikalier

 

vårstäda

Plafondlampan

Kupan är som gjord för att bli en kyrkogård för flugor och andra småkryp, för att inte tala om allt damm som samlas i den kupade lampan. Lyckligtvis är det superenkelt att rengöra plafondlampan; ta bara av glasfonden, diska, skruva i glödlampan igen och sätt tillbaka!

 

laptop

Din bärbara dator

Du misstänkte det nog redan, men din bärbara dator kan faktiskt bli riktigt ohygienisk – och då tar vi inte bara om den kladdiga skärmen. Tangentbordet som du skriver på är högst sannolikt också täckt med baciller…

 

takflakt

Takfläkten

Bara för att du kanske inte ser den hela tiden betyder det inte att takfläkten är ren. Snarare är det nog så att den är ganska dammig och när du sätter igång den efter en lång vintervila riskerar du att få ett dammregn inomhus.

 

Bil

Bilen

Tycker du inte att bilen hör hemma under vårstädningen? Kanske bör du tänka om efter en lång vinter med geggiga vinterstövlar, snöslask och salt från vägarna som gästat ditt fordon..

LÄS OCKSÅ: 10 vanliga städmissar – så undviker du dem!

 

duschmunstycke

Duschmunstycket

Bara för att det fungerar som det ska behöver det betyda att det inte är smutsigt. Skruva isär och rengör ordentligt!

 

brodrost

Brödrosten

Kan hända att vi inte ser vad som gömmer sig där på botten, och kanske är det lika bra det för där ligger en hel del brödsmulor som väntar på att städas bort!

 

Text: Malin Perlheden/allers Källa: Tip Hero Foto AOP-IBL

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…