Annons
Annons

Absolut favoritpaj!

Detta är en av våra absoluta favoritpajer, lättlagad och jättegod, tycker Lena och Lena på Året Runts sekretariat!

Året Runt

Smördegspaj med sparris
Vårpaj med en frasig smördegsbotten. Använd den kylda degen och inte den frysta så blir resultatet riktigt bra. Välj en lagrad ost, det ger bättre smak.

4 personer:
500 g grön sparris
3 ägg
3 dl matlagningsgrädde
1/2 pressad citron
1/2 tsk salt
150 g riven ost, t ex Västerbottensost
1 kyld smördeg
Garnering:
kryddgrönt, t ex persilja

Annons

Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg smördegsarket i en smord ugnsform, täck ända upp på kanterna. Låt vila i kylen i 20 minuter. Ansa sparrisen och bryt av den nedre delen. Koka i lättsaltat vatten i 2 minuter. Dela stjälkarna i 2 cm stora snedställda bitar.
Vispa samman grädde, citron, salt och ägg. Placera den rivna osten på pajskalets botten. Strö över sparrisbitarna och häll över stanningen.
Grädda i nedre delen av ugn en i 40 minuter, tills smördegen är frasig och fin.

Recept: Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

 

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…