Annons

Annons

Ädelostbiffar med svampsås

Krämig ädelost ger våra läckra färsbiffar fin smak. Svampsås och knaprigt rostad potatis är gott att servera till.

Annons
Ädelostbiffar med svampsås

Ädelostbiffar med svampsås

4 personer
1 dl mjölk
2 msk ströbröd
500 g köttfärs
1 ägg
100 g riven ädelost
salt, svartpeppar
smör till stekning

Sås:
200 g skogschampinjoner
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
2 dl vatten
3 msk kalvfond
2 msk fransk senap
lite soja

Servera med:
rostad potatis
morötter

Garnering:
kryddgrönt

Blanda mjölk och ströbröd i en skål. Låt blandningen vila 5 minuter.
Blanda ner färs, ägg och ädelost. Krydda och forma till biffar. Stek biffarna i smör, 3–4 minuter på varje sida.
Sås: Skiva svampen. Hetta upp smöret i en kastrull. Strö över mjöl och späd med mjölk, vatten, fond och senap. Tillsätt lite soja. Låt koka ca 5 minuter. Red ev såsen med lite majsena utrört i vatten.
Lägg biffarna på ett uppläggningsfat med rostad potatis på ena sidan. Garnera med kryddgrönt vid serveringen.

Recept Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

Tips på ett gott vin till middagen hittar du här

LÄS OCKSÅ
Köttfärslimpa med kantarellsmak

Kycklinggryta med kantareller och ädelost

Lövbiff- och ädelostgratäng

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons