Annons

Annons

Ägg- och silltårta

Ägg- och silltårta
Servera på buffén, som vickning eller liten supé, kanske med en kyld snaps och lite rädisor.

10–12 BITAR

16 skivor grovt bröd
8 kokta kalla potatisar, skalade
smör

FYLLNING 1:
2 dl kesella
1/2 dl crème fraiche
1 burk matjessill, finhackad
1 rödlök, finhackad

Annons

FYLLNING 2:
1 1/2 dl kesella
1 dl crème fraiche
2 hårdkokta ägg, finhackade
1/2 dl finhackad dill
1/2 burk matjessill, finhackad

GARNERING:
1 dl crème fraiche
1 1/2 dl kesella
2 msk finhackad dill
3 hårdkokta ägg
1 rödlök
1 matjessillfilé
gräslök

Gilla Året Runt på Facebook

Kantskär brödskivorna. Lägg 4 brödskivor efter varandra på ett avlångt fat. Bred på smör. Skiva 3–4 potatisar och lägg på brödskivorna.
Rör ihop fyllning 1. Bred över bröden och lägg på 4 nya brödskivor. Se till att skarvarna inte kommer precis över varandra.
Rör ihop fyllning 2 och bred på hälften av den. Lägg på mera potatisskivor och täck med nya brödskivor. Bred på resten av fyllningen och toppa med nya brödskivor.
Blanda samman crème fraiche, kesella och dill till garneringen. Fördela blandningen runt och ovanpå tårtan. Toppa med skivade ägg i rader, hackad lök och sillen i bitar. Avsluta med hela gräslöksstrån.

Av Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…