Annons

Annons

Äggfria maränger med lemon curd

Småkakor är goda, små, välsmakande och bjudvänliga. Testa vårt recept!

Annons
Äggfria maränger

Baka äggfria maränger med lemoncurd. Receptet är fritt från gluten.

15 dubbla maränger
3/4 dl kikärtsspad, t ex Zeta Kikärtor, 190 g
1/3 krm vinsyra
1 dl strösocker

Fyllning:
1 dl lemon curd

Vispa kikärtsspad och vinsyra tills det blir toppar. Tillsätt därefter sockret matskedsvis, vispa hela tiden till en blank smet.
Sätt ugnen på 90 grader. Spritsa ut toppar på plåt med bakplåtspapper, grädda i ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar ett par timmar.
Lägg samman två och två med en klick lemon curd emellan.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons