Annons

Annons

Äggfria maränger med lemon curd

Småkakor är goda, små, välsmakande och bjudvänliga. Testa vårt recept!

Äggfria maränger

Baka äggfria maränger med lemoncurd. Receptet är fritt från gluten.

15 dubbla maränger
3/4 dl kikärtsspad, t ex Zeta Kikärtor, 190 g
1/3 krm vinsyra
1 dl strösocker

Fyllning:
1 dl lemon curd

Vispa kikärtsspad och vinsyra tills det blir toppar. Tillsätt därefter sockret matskedsvis, vispa hela tiden till en blank smet.
Sätt ugnen på 90 grader. Spritsa ut toppar på plåt med bakplåtspapper, grädda i ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar ett par timmar.
Lägg samman två och två med en klick lemon curd emellan.

Annons

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

Gott & Glutenfritt – baka glutenfritt med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!

Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…