Annons

Annons

Älskade småkakor! Chokladkakor med nötter

Klart beroendeframkallade småkakor med mörk och vit choklad och nötter.

Annons

chokladkakor

ca 40-45 stycken

100 g mörk choklad
50 g vit choklad
50 g valnötter
50 g pistaschnötter
225 g smör, rumsvarmt
2 1/2 dl råsocker
2 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader.
Grovhacka chokladen och nötterna. Rör ihop smör, råsocker, strösocker, ägg och vaniljsocker.

Blanda mjöl, kakao och bakpulver, sikta ner blandningen i smeten. Vänd ner nötter och choklad och rör om.

Dela degen i 40-45 delar och rulla till bollar. Lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper och platta till lite lätt. Grädda mitt i ugnen ca 16 minuter.
Låt kakorna kallna på galler.

Tips! Kakorna går bra att frysa!

Recept av Bitte Eson Forsberg
Foto Anders Norrsell

Älskar du att baka? Här hittar du massor av inspirerande recept >>

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons