Annons

Annons

Ambrosiarutor

Baka fantastiskt gott i långpanna!

ambrosia
ca 30 stycken
300 g smör, rumsvarmt
6 dl strösocker
4 ägg
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 apelsiner, rivet skal
2 dl gräddfil

Glasyr:
5 dl florsocker
ca 4-5 msk pressad apelsinsaft
50-100 g syltade apelsinskal

Annons

Sätt ugnen på 175 grader.

Rör smör och socker poröst. Vispa ner äggen, ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Rör ner apelsinskal och gräddfil. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, släta till ytan. Grädda mitt i ca ugnen ca 20 minuter, känn med sticka så att den är klar. Låt svalna.

Sikta florsocker och blanda med apelsinsaften. Bred ut glasyren över kakan. Strö över syltade apelsinskal och låt glasyren stelna. Skär upp i rutor.

Recept av Bitte Eson Forsberg
Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

Annons

Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…