Annons

Annons

Ansjovis- och lökpaj

Paj som kan ätas så väl varm, ljummen eller kall. Ett recept som kan göras i förväg.

Foto: Anders Norrsell

Ansjovis- och lökpaj Foto: Anders Norrsell

ca 8 personer

DEG:
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten
FYLLNING:
1 burk ansjovis ca 125 g
1 strimlad purjolök
3 msk finklippt gräslök

ÄGGSTANNING:
4 ägg
3 dl gräddfil
1 dl mjölk
2 dl riven lagrad ost
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Annons

GARNERING:
ansjovis
persilja
Blanda samman vetemjöl med smör och tillsätt kallt vatten.
Bearbeta till en degboll. Svep in i plastfilm och låt vila ca 30 minuter i kylen.
Sätt ugnen på 225 grader. Tryck eller kavla ut degen i en smord form. Nagga degskalet med en gaffel.
Förgrädda i ugnens mitt i ca 10 minuter och låt sedan svalna.
Lägg i fyllningen i skalet. Rör ihop ingredienserna till stanningen och häll över.
Grädda i ugnen i ytterligare cirka 15 minuter till dess att sanningen stannat. Ta ut ur ugnen och garnera med ansjovis och persilja.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

 

LÄS OCKSÅ


1 kommentar


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…