Annons
Annons

Ansjovisrulle

Mums, gott till sommarens fester.

ansjovisrulle

Den här läckra ansjovisrullen passar bra som tilltugg eller på buffébordet.

4 personer
125 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
3 dl standardmjölk
3 msk finhackad dill
4 ägg

Fyllning:
100 g färsk spenat
1 msk smör
2 gula lökar
25 g smör
125 g ansjovis
1 dl hackad persilja
2 msk klippt gräslök
2 dl + 1 dl riven lagrad ost

Annons

Garnering:
gräslök
finhackad rödlök

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ihop smör, mjölk och mjöl i en kastrull. Värm upp under omrörning på medelvärme tills smeten tjocknar i mitten och släpper kastrullens kanter.

Ta kastrullen från värmen och vispa ner äggen, ett i taget. Använd elvisp och fortsätt vispa ett par minuter. Blanda ner dill och bred sen ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper.

Grädda i ca 20 minuter. Stjälp upp pannkakan på ett bakplåtspapper.

Fräs spenaten mjuk. Låt svalna och pressa ur överflödig vätska. Strimla löken och fräs den blank, utan att den får färg.
Låt ansjovisen rinna av och hacka den i mindre bitar. Finhacka persilja och gräslök.
Fördela spenat, lök och ansjovis och örter på pannkakan. Strö över 2 dl riven ost och rulla ihop från långsidan som en rulltårta. Lägg rullen på en plåt med bakplåtspapper. Strö över 1 dl riven ost.

Höj ugnsvärmen till 225 grader och gratinera rullen ca 10 minuter mitt i ugnen, tills osten smält och fått gyllene färg.
Strö över örter och gräslök.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…