Annons

Annons

Apelsinbiskvier

Annons
apelsinbeskvier

Bjud på lagom stora apelsinbiskvier.

 

25 stycken
275 g mandelmassa
1 äggvita
Smörkräm:
150 g smör
1 äggula
2 1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
saft av 1/2 apelsin
rivet skal av 1/2 apelsin

Topping:
150 g vit choklad

Garnering:
Köpta kanderade apelsinskal

Sätt ugnen på 175-200 grader.
Riv mandelmassan grovt. Tillsätt äggvitan lite i taget och blanda till en tjock smet. Spritsa eller klicka ut 25 runda bottnar, stora som en enkrona, på en plåt klädd med bakplåtspapper.  Grädda bottnarna i ugnens mitt 8-10 minuter. Låt dem kallna med den släta sidan upp på ett galler.

Vispa ihop ingredienserna till krämen.  Bred ut krämen toppigt på bottnarnas platta sida – använd en smörkniv eller baksidan på en sked. Frys bottnarna i minst 1 timme.
Smält chokladen över vattenbad. Doppa kakorna i den smälta chokladen och sätt fast garneringen. Låt svalna.

Tips! Det går utmärkt att frysa biskvierna i en tättslutande burk.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

Baka Bittes glutenfria biskvitårta

Gillar du beskvier? Då är det här den rätta tårta för just dig.

Gillar du beskvier? Då är det här den rätta tårta för just dig. Receptet hittar du här>>

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons