Annons

Apelsincheesecake

Chessecake är så gott! Tårtan är smaksatt med apelsin som gör tårtan frisk och god.

Annons

Året Runt

8 bitar:
15 g digestivekex
50 g smör

Fyllning:
4 gelatinblad
2 ägg
400 g Philadelphiaost
2 dl crème fraiche
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 apelsin, rivet skal och saft

Garnering:
passionsfrukt
skivad apelsin

Smula kexen. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut i botten på en smord och bakpappersklädd form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ den kallt.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter. Dela äggen i gulor och vi­tor. Blanda äggulor, ost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och apelsinskal och rör till en slät smet. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
Hetta upp apelsinsaften i en kastrull och ta bort från värmen. Krama ur gelatinbladen och smält dem i vätskan. Låt svalna något och häll därefter ner gela­tinet i en tunn stråle i ostsmeten. Häll blandningen i formen och släta till ytan. Täck över och låt vila i kylen minst 4 timmar.
Ta ut och lossa ur formen. Garnera med frukt vid serve­ringsdags.

LÄS OCKSÅ





Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…