Annons

Annons

Marinerade karréspett i rosmarin och apelsin

Grillade karréspett som marinerats med apelsin – mums!

Apelsindoftande karréspett – recept

4 personer

1 kg fläskkarré i skivor
rosmarin och apelsinskivor
Marinad:
1 tsk fransk senap
2 msk olivolja
1 msk flytande honung
1 apelsin, skal + saft
1½ msk finhackad rosmarin
½ tsk salt
1 krm svartpeppar

Annons

1. Blanda samtliga ingredienser
till marinaden. Dela köttet i bitar 
eller stavar.
2. Blanda marinad och kött i en
 bunke eller plastpåse och gnid in
 marinaden i köttet. Låt marinera,
 ca 30 minuter.
3. Ta upp köttet och låt rinna av;
 torka av köttet något om det 
behövs. Grilla över fin glödbädd, 3–4 minuter på varje sida.
4. Garnera med färsk rosmarin och apelsinskivor vid serveringen.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…