Annons

Annons

Apelsinkyckling med saffransrisotto

Apelsinkyckling

4 PERSONER
500 g majskycklingfilé
1/2 dl olivolja
2 apelsiner
3 vitlöksklyftor, skivade
timjan på kvist
salt, peppar
SAFFRANSRISOTTO:
7 dl grönsaksbuljong, 2 tärningar
1/2 påse saffran
1 schalottenlök
1 msk rapsolja
2 dl vitt vin
4 dl arborioris
1 dl riven parmesan
50 g flagad mandel
salt, peppar

Annons

Sätt ugnen på 175 grader.
Fräs kycklingen i lite av ol­jan så den får färg, lägg över i en ugnsform. Tvätta apelsinerna i ljummet vatten och dela i klyf­tor. Pressa lite av saften från några klyftor över kycklingen och lägg resten i formen.
Lägg ner vitlöken och klipp över timjankvistar. Ringla över resten av oljan, salta och peppra.
Stek i mitten av ugnen ca 25 minuter tills kycklingen är klar. Skiva köttet.
Saffransrisotto: Koka upp buljong, blanda ner saffran och håll buljongen varm. Hacka schalottenlöken och fräs den glansig i oljan. Häll i vinet och låt koka upp. Tillsätt riset och sänk värmen, låt vätskan koka in. Häll på buljong­en så att riset täcks, rör om.
Låt riset koka sakta, späd med mera buljong vartefter och rör om då och då. Fortsätt tills buljongen har kokat in och riset är mjukt och krämigt, ca 20 mi­nuter.
Rör ner parmesan och man­del, salta och peppra.
Av Janet Gustavsson
Foto Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…