Annons

Annons

Apelsinrutor med choklad

Apelsin och choklad är en av de godaste smakkombinationerna man kan hitta. Servera med en klick vispad grädde.

Gillar du att baka i långpanna? – fler härliga recept hittar du här>>

apelsin-chokladkaka i långpanna
12 bitar:

Botten:
120 g smör
200 g mald skållad mandel 3/4 dl strösocker
1 ägg
3 dl vetemjöl

Fyllning:
200 g choklad
2 msk solrosolja
skal av 1 apelsin
4 dl utspädd apelsinjuice
2 dl strösocker
2 msk Maizena
majsstärkelse
3 ägg

Annons

Garnering:
150 g choklad
1–2 msk solrosolja

Blanda smör, mandel, socker och ägg till en smidig massa. Tillsätt mjöl och samla till en deg. Slå in i plastfolie och låt vila några timmar i kylen.
Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord och klä en form ca 20×30 cm. Sätt in i ugnen och grädda 10 minuter. Låt svalna.

Gilla Året Runt på Facebook

Smält chokladen och tillsätt olja. Fördela chokladen i pajskalet. Låt stelna. Tvätta apelsinen väl i ljummet vatten och riv skalet fint. Blanda apelsinskal, juice, socker och majsstärkelse i en kastrull.
Låt koka upp under omrörning. Ta från värmen. Dela äggen i gulor och vitor. Rör ner äggulorna i krämen och låt svalna. Vispa äggvitorna styva och vänd ner i krämen. Fördela krämen i pajskalet.

Grädda 20–30 minuter nederst i ugnen. Låt svalna. Smält chokladen och rör ner olja. Ringla över kakan. Låt stå svalt och stelna. Skär upp i rutor.

Av Charumati Roug Foto Wolfgang Kleinschmidt

Gillar du att baka i långpanna?  fler härliga recept hittar du här>>

Köptips! Behöver du fina formar att baka i? Kolla in vår shop

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…