Annons

Annons

Äppel- och kanelhastbullar

Snabba och enkla hastbullar fyllda med höstens äpplen och kanel.

Annons
Äppel- och kanelhastbullar

Äppel- och kanelhastbullar

16–18 bullar

De här blir lätt snabbakade favoritbullar! Stöt kardemumman själv för bästa smak.

2 äpplen, skalade
2 tsk malen kanel
4 tsk strösocker
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1/2 dl strösocker
2 tsk nystött kardemumma
2 krm salt
125 g smör
1 ägg
2 1/2 dl mjölk
1 msk pärlsocker

Sätt ugnen på 225 grader.

Kärna ur äpplena, skär dem i tärningar och vänd i kanel och socker.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret. Rör i smör, ägg och mjölk i bunken och vispa med elvisp.

Vänd hastigt i äppelbitarna och fördela smeten i pappersmuffinsformar. Strö över pärlsocker.

Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills bullarna fått en gyllenbrun färg. Låt dem svalna på ett galler, lägg på en bakduk.

Recept Elisabeth Johansson
Foto Ulf Svensson

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons