Annons

Annons

Äppel- och ostfalukorv med potatismos

Falukorv med äpple och ost är en alltid populär klassiker.

 

Ugnsgratinerad falukorv

4 personer

Falukorv och äpplen tillsammans med senap är en god och klassisk kombination. Servera korven med spritsat potatismos i en och samma form.

500 g falukorv
1 msk smör
4 äpplen
125 g lagrad skivad ost
2 msk senap
4–6 portioner potatismos
1 äggula

Annons

Garnering:
persilja

Smörj en ugnsform. Gör potatismoset och tillsätt en ägggula. Dra skinnet av korven och skär den i skivor, men inte helt igenom. Lägg korven i formen.

Gilla Året Runt på Facebook

Sätt ugnen på 225 grader.

Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Skär 2/3 av osten i skivor, riv resterande mängd. Bred senap på korvskivorna och stick växelvis ner äpple och ostskivor. Spritsa eller klicka moset runt korven.

Gratinera i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. Ta ut och strö över resterande mängd ost och gratinera ytterligare 10 minuter. Garnera med persilja.

Recept av Bitte Eson Forsberg
Foto Anders Norrsell

Fler goda middagstips med falukorv!

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…