Annons
Annons

Smördegsbakad äppelpaj

Snabb och gott recept! En enkel och frasig paj att servera till kaffet.

Eva  Hildén Smith

2-4 personer

2 plattor fryst smördeg
1/2 uppvispat ägg
3-4 msk fast äppelmos
1 äpple, grön eller röd eller 1/2 äpple av varje färg
smält smör till pensling
ca 1/2 dl florsocker

Sätt ugnen på 225°.
Låt smördegsplattorna ligga i rumstemperatur ca 20 minuter.
Lägg plattornas långsidorna bredvid varandra, fukta en kanten och tryck ihop så att det blir en stor platta. Kavla ut försiktigt till ca 22 x 22 cm stor flanbotten.
Lägg den på en plåt med bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg. Bred på äppelmoset, spara en ca 2 cm bred kant runt om.
Skölj och torka äpplena. Dela dem och skär bort kärnhusen. Skär äppelhalvorna i tunna skivor. Lägg skivorna på smördegsbotten, omlott i två rader. Pensla med smör och sikta över ett lager florsocker. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Sikta över mera florsocker precis inför serveringen.

Av Lena Söderström Foto Eva Hildén Smith

 

Annons

 

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…