Annons

Annons

Äppelmästarna

Annons

Dessertmästarna

I senaste avsnittet av kocktävlingen Dessertmästarna kämpade konditorerna med att laga min favoritdessert så här års – allt med äpplen! – och blanda det med sin favoritdrink. Resultatet blir otroligt snyggt. Det är svårt att laga (det omständliga receptet finns på Kanal 5:s hemsida) men härligt att suktas av.

Och det är nog så viktigt om man ska tro en färsk underökning av svenska restaurangbesökares dessertvanor från Unilever Food Solutions/Synnovates.Visserligen visar det sig att jag inte är ensam om min fäbless för tillagade äpplen. Det är bara Creme Brulée som är populärare än äppelkakan efter maten. Men undersökningen visar också att fyra av fem oftast hoppar över efterrätten på restaurang och de flesta bestämmer först efter huvudrätten hur de ska göra.

Med en sådan svårtrugad publik vill det till att ögat får sitt.

På måndag nästa vecka ser jag fram emot att frestas av Dessertmästarnas idéer om hur lakrits, grönmögelost och oliver ska tillagas till en söt (?) dessert. Dessertmästarna sänds på måndagar klockan 20.00 på Kanal 5. Om du har missat några avsnitt så kan du se dem här!

Nina Åkerberg

LÄS OCKSÅ

Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons