Annons

Annons

Äppel- och kanelmuffins

Muffins med äpple och kanel i fyllningen. Både snabba att baka och ljuvligt goda!

Muffins med äpple och kanel recept

Äppelmuffins med kanel

ca 12 stycken
125 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
2 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
2 små äpplen
1 ½ msk råsocker
1 ½ tsk mald kanel

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner blandningen
i smeten under omrörning. Tillsätt mjölken.
4. Kärna ur äpplena och skär i 
tunna skivor. Vänd dem i råsocker 
och kanel.
5. Placera muffinsformar på en bakplåt eller i ett muffinsbleck. Häll halva mängden smet i formarna, ställ ner äppelskivor och fördela
resterande smet i formarna. Pudra över lite råsocker. Grädda i nedre delen av ugnen, 15–18 minuter. Använd provsticka för att kontrollera att de är färdiga.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Bitte E:son Forsberg
Bild: Anders Norrsell

Prova också:

Blåbärsmuffins

Glutenfria chokladmuffins med kolagömma

Fikasuccé: Kladdkakemuffins med jordgubbar

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…