Annons

Annons

Äppelrutor med kokostosca

Toscakaka är så gott. När den dessutom är fylld med äpple blir kakan rena drömmen.

Annons
äppelkakai långpanna

Underbart goda äppelrutor med kokostosca.

30 rutor

150 g margarin eller smör
5 ägg
5 dl strösocker
7 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 1/2 dl mjölk
5–6 äpplen, t ex Aroma eller Åkerö

Kokostosca:
75 g margarin eller smör
3 dl kokos
1 1/4 dl strösocker
1 1/2 msk vetemjöl
2 msk mjölk

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Rör ner mjölblandningen, matfettet och mjölken i äggblandningen. Rör så att det blir precis blandat.

Tips! Vispa inte smeten efter att du tillsatt mjöl i en mjuk kaka, då kan den bli seg.

Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper, 30×40 cm.

Kärna ur och skär äpplena i tunna skivor, skalet kan vara kvar. Tryck ner skivorna i jämna rader i smeten. Grädda kakan 15–20 minuter.

Smält matfettet till toscasmeten. Rör ner kokos, socker, vetemjöl och mjölk och låt alltsammans få ett uppkok. Ta ut kakan, bred på kokostoscasmeten. Grädda ytterligare 10 minuter. Låt kakan svalna och skär den i ca 30 jämnstora rutor.

Foto Åsa Dahlgren

Recept – Baka med äpple!

 

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons