Annons

Annons

Avokadoägg med lax

Förrätten med stort F när du vill imponera på dina gäster!

6 halvor
3 mogna avokador
50 g färskost
100 g kallrökt skivad lax
6 äggulor
1/2 ask krasse
flingsalt

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Kärna ur avokadorna. Gröp ur ca 2 msk av ur varje halva. Skär bort lite undertill, så att de står stadigt.
3. Fördela färskost i varje halva och strö över krasse.
4. Fördela laxen avokadohalvorna. Knäck försiktigt ner gulorna i halvorna.
5. Lägg över avokadorna i en ugnsform. Tillaga strax i under mitten i ugnen, 12–14 minuter, eller tills gulan har börjat stanna. Gulan ska vara lite rinnig.
6. Vid servering: Strö över krasse och strö flingsalt. Servera.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…