Annons

Annons

Baconlindad fylld fläskfilé

Ett recept som passar helgens bjudningar. Vilken festmat!

flaskfilé
4 personer:

1 fläskfilé ca 500 g
5 skivor rökt skinka
1 schalottenlök
1 rött äpple
salt, svartpeppar
1 paket bacon
smör till stekning

Portvinssås:
1 schalottenlök
1 1/2 dl portvin
1 dl vatten
1 1/2–2 msk kalvfond
1 msk svartvinbärsgelé
1 krm vitpeppar
1/2 msk Maizena
50 g smör, rumsvarmt

Annons

Sätt ugnen på 225 grader.
Putsa köttet och skär ett längsgående snitt. Skär två snitt in i vardera änden och vik ut köttet till en platta.
Finhacka löken, tärna äpplet fint. Lägg ut skinkan på köttplattan och strö över äpple och lök. Rulla ihop från långsidan.
Vira in köttet i baconskivor, tryck till ordentligt så att skivorna sitter fast. Fäst med tand­petare om det behövs.
Bryn köttet runt om i lite smör. Flytta över till en ugnsform och stek vidare mitt i ugn­en ca 22 minuter.
Portvinssås: Hacka lök och koka ihop med portvin, vatten, fond, gelé och peppar ca 10 mi­nuter. Rör ut Maizena i lite vatten och vispa. Låt såsen koka upp och sjuda ca 3 minuter. Ta såsen av värmen och vänd ner smöret.
Skär köttet i snedställda skiv­or. Servera med klyftpotatis och portvinssås.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…