Annons

Annons

Baguetter med lingon

Finns det något godare än 
hembakat bröd? Här får du ett busenkelt 
recept på lingonfyllda baguetter!

Baguetter med lingon
3 bröd
25 g jäst
5 dl kallt vatten
1 tsk salt
ca 8 dl vetemjöl
4 dl rågmjöl
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl pumpafrön
200 g lingon
1 tsk flingsalt

1. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig.
2. Tillsätt salt, mjöl, frön och lingon. Arbeta degen kraftigt tills den släpper bunken. Låt jäsa övertäckt i 5 timmar.
3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och baka ut till tre baguetter. Strö mjöl på en handduk och lägg bröden lite isär på den. Dra upp handduken mellan bröden så jäser de uppåt. Låt jäsa i 30 minuter utan bakduk.
4. Sätt ugnen på 250°.
5. Lägg bröden på plåt med bakplåtspapper. Skär några skåror med vass kniv, spreja på lite vatten. Strö över flingsalt.
6. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Sänk värmen till 200 °, spruta in lite vatten med blomspruta och grädda i 20 minuter. Låt svalna på galler.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…