Annons
Annons

Baka glutenfritt i långpanna

Baka bullar i långpanna med jordgubbssylt och toppa med kokos. Så gott!

Glutenfria långpannebullar med jordgubbssylt

Ca 24 bullar
25 g jäst
3 1/2 dl mjölk
75 g smör
1 msk fiberhusk
2 dl rismjöl
1 dl majsmjöl
2 dl potatismjöl
1 1/3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt

Topping:
1 1/2 dl jordgubbssylt
1 ägg till pensling
kokosflingor

Annons

Smula ner jästen i en degbunke, tillsätt mjölken och rör ut jästen. Tillsätt smält smör och fiberhusk, låt svälla 10 minuter.
Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen kraftigt, låt jäsa övertäckt 1 1/2 timme.
Lägg i spritspåse och tryck ut bullar i ugnsform, ca 25×30 cm, lät jäsa övertäckt 1 timme. Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg en klick av sylten på varje bulle, pensla med ägg, strö över kokosflingor och grädda 15–20 minuter.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…