Annons
Annons

Ljuvlig glutenfri mintchokladkaka

Choklad, denna njutning för själen! Baka en härlig mintchokladkaka så är lyckan gjord.

Glutenfritt

ca 10 bitar
100 g smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
ett par droppar pepparmyntsolja
1 1/2 dl mandelmjöl
6 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
riven kokos till formen

Servering:
2 dl vispgrädde
hallon

Smält smöret i en kastrull.

Annons

Dra kastrullen från värmen och vispa med elvisp ner ägg, socker och pepparmyntsolja.
Blanda ihop mandelmjöl, kakao och vaniljsocker och blanda ner detta i smeten.
Smörj en springform ca 20 cm i diameter, och strö den med kokos. Grädda på 175 grader i 20–25 minuter mitt i ugnen. Ta ut och låt svalna.
Servera med grädde och hallon.

Av Åsa Swanberg Foto: Ludwig Swanberg

Hitta fler glutenfria recept här>>

Glutenfri päronpaj med mandel

Ljuvlig glutenfri rör-i-hop-kaka

Glutenfri lyxlängd med Nutella

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…