Annons

Annons

Baka i rabarbertider

Nu längtar vi efter sol, värme – och rabarber! Baka härliga muffins fyllda med rabarber.

AR Året runt rabarber Janet Gustavsson

6 stora eller 12 små muffins
100 g smör
2 ägg
1 1/2 dl farinsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk pinjekärnor
1 stjälk rabarber
1 burk marshmallowfluff

Sätt ugnen på 225 grader. Smält smör och låt det svalna.

Annons

Vispa ägg och farinsocker. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten.
Fördela smeten i muffinsformar. Strö över pinjekärnor. Skär rabarberstjälken i 3-4 cm långa bitar och lägg en bit på varje muffins.

Grädda i nedre delen av ugnen i 10-12 minuter beroende på hur stora formarna är. Kontrollera med sticka att muffinsen är klara. Låt svalna
Toppa med marshmallowfluff och bränn av toppen med en brännare eller sätt in en kort stund i ugnen på 250 grader grill så att toppen får lite färg.

Av: Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…