Annons
Annons

Baka mästerkockens focaccia

Med sina säkra smakkombinationer, läckra rätter och härliga personlighet vann Catarina König både juryns och svenska folkets kärlek.

Mästerkocken Catarina König

Köp den fina hjärtformen direkt från oss.

LÄS OCKSÅ: 9 snabba frågor med Catarina König

1 bröd
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1 msk honung
1 tsk salt
1/2 dl olivolja
1 dl durumvetemjöl
5 dl vetemjöl special + + ca 1/2 dl till utbakning
12-15 körsbärstomater
100 g fetaost, tärnade
10-15 färska basilikablad
1/2 dl olivolja

Annons

Smula jästen i en bunke. Lös upp med vatten och tillsätt honung, salt och olivolja. Rör ner durumvetemjöl och vetemjöl special, lite i taget. Kör degen med degkrokar eller i bakmaskinen i 5 minuter tills degen är fast och glansig.

Gnid in en skål med olja och lägg i degen att jäsa ca 50 minuter under bakduk till dubbel storlek. Platta ut degen på en plåt som du oljar in eller klär med bakplåtspapper. Det går också bra att ta två mindre bakformar. Degen ska bli ca 2 cm tjock.

Tryck ner tomater och tärnad fetaost. Tryck små hål i degen med mjölat finger och fyll dem med olivolja. Lägg på basilikablad, flingsalt, chiliflingor och ringla över lite olivolja. Låt jästa ytterligare 25-30 minuter.

Sätt in i ugnen på 200 grader ca 12-15 minuter tills bröden blir härligt gyllenbruna.

Tips! Du kan i princip fylla brödet med vad du vill. Låt fantasin flöda!

Av Catarina König Foto Jessica Lund

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…