Annons

Annons

Baka scones till fikat

Hallonscones med choklad är riktiga läckerbitar! Servera gärna med en klick grädde. Tänk på att använda frysta hal­lon när du bakar dessa, annars blir degen för kladdig.

Smarriga scones Smarriga scones

12 stycken:
8 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 dl socker
125 g kallt smör
1 ägg
2 dl mjölk
100 g mörk choklad, hackad
150 g frysta hallon

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda vetemjöl, salt, bak­pulver och socker i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop med de torra ingredienserna till en grynig massa.

Annons

Vispa ihop ägg och mjölk. Blanda vätskan och chokladen i de torra ingredienserna, arbe­ta snabbt ihop till en deg. Blanda försiktigt i de frysta hallonen utan att de går sön­der. Platta ut degen till cirka 3 cm tjocklek på mjölat bak­bord, stansa ut runda scones.

Gilla Året Runt på Facebook

Lägg i muffinsformar av papper eller aluminium, eller i en muffinsplåt. Grädda gyllen­bruna i 10–15 minuter.

Av: Åsa Swanberg Foto: Malou Holm

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…