Annons

Annons

Bakad potatis med bacon och kapris

Enkel och gott! Passar både som lunchrätt och till middag.

Annons
Bakad potatis med bacon och kapris

Bakad potatis med bacon och kapris

4 personer
4 bakpotatisar
1 pkt bacon, skivat
2 msk kapris
2 msk timjan
2 msk rödlök, hackad
200 g fetaost
2 dl kesella

Sätt ugnen på 200°.
Stick några hål i potatisarna och lägg dem i ugnsfast form. Baka dem i nedre delen av ugnen ca 1 timme.
Lägg baconet i en annan ugnsfast form och stek knaprigt i ugnen. Ta ut och låt rinna av på hushållspapper.
Hacka baconet och blanda med kapris, timjan och finhackad rödlök. Mixa samman fetaost och kesella.
Skär ett kryss i potatisarna, tryck så att de öppnar sig. Lägg i fetaoströran och strö över baconhacket.

Recept Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ
Minipajer med ädelost och spenat

Fetaostpaket med smak av chili, oliver och örter

Saltrostad potatis och gulbetor med örtolja

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons