Annons
Annons

Bakad potatis med laxfyllning

Bakad potatis går alltid hem! Enkelt och gott recept!

Bakad potatis med laxfyllning

4 personer:

4 bakpotatisar
150 g kallrökt lax
150 g gravad lax
2 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
1/2 dl hackad dill
1/2 dl hackad gräslök
1 citron
salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Stick några hål med gaffel i potatisarna, lägg in i ugn ca 60–70 minuter tills potatisen är genombakad.
Tärna rökt och gravad lax i små tärningar, blanda med crème fraiche och majonnäs, dill och gräslök, citronsaft från ½ citron, smaka av med salt och
peppar.
Skär ett kryss i potatisarna och tryck till så de öppnar sig, fördela laxfyllningarna och toppa med citronklyfta.

Annons

Recept Janet Gustafsson Foto Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…