Annons

Annons

Bananbröd – gluten och laktosfritt

Visst är det ljuvligt gott med nybakat bröd till frukost. I det här receptet passar lite övermogna bananer fint.

Annons
bananbröd

Baka gott bananbröd.

1 bröd
3 mogna bananer. Använd gärna bananer som har blivit lite bruna.
3 ägg
80 g rena havregryn
80 g jyttemjöl, Holmen eller Finax
1 msk fiberhusk
1 msk smör, laktosfritt
2 tsk bakpulver
50 g hackade hasselnötter
1 tsk kardemumma (kan uteslutas)
pumpafrön

Sätt ugnen på 175 grader. Mosa bananerna och blanda med vispade ägg.
Blanda samman allt till en deg och låt svälla ca 5 minuter.
Lägg degen i en väl smord form ca 1 1/2 liter. Strö över pumpafrön och tryck ner dem en aning.
Grädda brödet på nedersta falsen i ugnen ca 50 minuter. Låt svalna på galler.

Tips! Förvara brödet i kylskåp, insvept i plastfolie.

Följ oss på instagram.com/vialskarglutenfritt

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons