Annons

Annons

Bananbröd – gluten och laktosfritt

Visst är det ljuvligt gott med nybakat bröd till frukost. I det här receptet passar lite övermogna bananer fint.

bananbröd

Baka gott bananbröd.

1 bröd
3 mogna bananer. Använd gärna bananer som har blivit lite bruna.
3 ägg
80 g rena havregryn
80 g jyttemjöl, Holmen eller Finax
1 msk fiberhusk
1 msk smör, laktosfritt
2 tsk bakpulver
50 g hackade hasselnötter
1 tsk kardemumma (kan uteslutas)
pumpafrön

Annons

Sätt ugnen på 175 grader. Mosa bananerna och blanda med vispade ägg.
Blanda samman allt till en deg och låt svälla ca 5 minuter.
Lägg degen i en väl smord form ca 1 1/2 liter. Strö över pumpafrön och tryck ner dem en aning.
Grädda brödet på nedersta falsen i ugnen ca 50 minuter. Låt svalna på galler.

Gilla Året Runt på Facebook

Tips! Förvara brödet i kylskåp, insvept i plastfolie.

Följ oss på instagram.com/vialskarglutenfritt

Gott & Glutenfritt – baka glutenfritt med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!

Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…