Annons
Annons

Bananbullar

Gör de här härliga långpannebullarna! En garanterad succérecept!

Foto: Ulf Svensson

ca 24 stycken
3 dl mjölk, ljummen
50 g jäst
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 tsk stött kardemumma
150 g smör, rumsvarmt
1 ägg
9 dl vetemjöl

Fyllning:
100 g mandelmassa
1 banan
150 g smör, mjukt
1 dl strösocker
1 tsk mald kanel
1 tsk vaniljsocker
50 g hackad choklad eller russin

Annons

Pensling:
1 ägg
pärlsocker

Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Tillsätt socker, salt, kardemumma, smör och ägg.

Arbeta in lite vetemjöl i taget, spara lite till utbakning. Arbeta degen i 5-–10 minuter. Låt degen jäsa 30 minuter un­der bakduk.

Riv mandelmassan, mosa bana­nen och rör ihop alla ingredienser till fyllningen.

Kavla ut till två rektanglar, ca 1/2 cm tjocka, och bred på fyll­ningen. Rulla ihop degen från långsidan och skär rullen i 2-–3 cm breda snäckor. Lägg dem med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspap­per. Låt jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk.

Sätt ugnen på 200 grader.

Pensla bullarna med lätt upp­ vispat ägg. Strö över pärlsocker. Grädda bullarna i mitten av ugn­en ca 20–-25 minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg. Låt dem svalna under en bakduk.

Av Elisabeth Johansson Foto: Ulf Svensson

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…