Annons

Annons

Bästa mörka brödet med päronmarmelad

Baka bästa brödet! Extra gott med en kryddig ost och päronmarmelad.

Mörkt bröd

1 bröd

1 liter naturell yoghurt
1½ tsk bikarbonat
1 dl mörk sirap
2 tsk stött kummin
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
5 dl rågmjöl
2 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl hackad torkad aprikos
1 dl pistaschmandlar

Annons

1. Sätt ugnen på 200°. Blanda samtliga ingredienser. Klä en avlång bakform med bakplåtspapper och häll smeten i formen.
2. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 60 minuter. Sänk värmen till 175° och grädda i ytterligare 30 minuter.

Päronmarmelad

1 burk

2–3 päron
2 dl syltsocker
1 rosmarinkvist
1 dl hackade hasselnötter

1. Tärna päronen och lägg
i en kastrull. Tillsätt socker och hackad rosmarin, koka 
i ca 15 minuter.
2. Tillsätt hackade hassel
nötter och koka ytterligare 5 minuter. Häll upp på burk och servera gärna med en kryddig ost 
till brödet.

Recept: Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson

Prova också:

Fruktigt grovt filmjölksbröd

Lättbakat stekpannebröd 

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…