Annons

Annons

Bittes glutenfria biskvitårta

Både överraskande och gott med en enda stor biskvi! Ett recept som räcker till många beskviälskare.

Annons
beskvitarta

Gillar du beskvier? Då är det här den rätta tårta för just dig.

12 bitar
Botten:
550 g mandelmassa av god kvalitet
2 äggvitor (knappt)

Smörkräm:
100 g mörk choklad
250 g smör, rumsvarmt
3 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 äggulor

Topping:
100 g mörk choklad
ev 25 g kokosfett Tips! Lite kokosfett i chokladen som täcker tårtan gör den lättare att få slät.

Garnering:
jordgubbsklyftor
hallon
blåbär
kryddgrönt

Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassan grovt och arbeta in äggvitan lite i taget. Rör smeten slät mellan varje gång du tillsätter äggvita så att den inte blir klimpig. Rör samman noga. Rulla smeten till en kladdig boll och placera på en bakpappersklädd plåt. Tryck ut till en rundel, ca 20 cm i diameter.
Grädda i ugnens mitt 17-19 minuter. Ta ut plåten och låt kakan svalna något innan du vänder upp den på ett galler. Låt kallna med undersidan uppåt, täck med en handduk.

Smält chokladen till krämen i ett vattenbad. Låt svalna lite.

Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggulor mjukt, vitt och fluffigt med hjälp av en elvisp. Vänd ner chokladen i smörkrämen.

Bred ut krämen toppigt på den platta sidan av biskvibott­nen med en sked. Den ska bli slät och fin, lite högre på mitten. Låt stelna i kylen ca 30 minuter.

Smält chokladen tillsammans med kokosfettet, häll blandningen över tårtan. Släta till lite med en palett eller en slät ”smörgåsnisse”. Ställ in i kylen för att stelna.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons