Annons

Annons

Bittes glutenfria biskvitårta

Både överraskande och gott med en enda stor biskvi! Ett recept som räcker till många beskviälskare.

beskvitarta

Gillar du beskvier? Då är det här den rätta tårta för just dig.

12 bitar
Botten:
550 g mandelmassa av god kvalitet
2 äggvitor (knappt)

Smörkräm:
100 g mörk choklad
250 g smör, rumsvarmt
3 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 äggulor

Topping:
100 g mörk choklad
ev 25 g kokosfett Tips! Lite kokosfett i chokladen som täcker tårtan gör den lättare att få slät.

Annons

Garnering:
jordgubbsklyftor
hallon
blåbär
kryddgrönt

Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassan grovt och arbeta in äggvitan lite i taget. Rör smeten slät mellan varje gång du tillsätter äggvita så att den inte blir klimpig. Rör samman noga. Rulla smeten till en kladdig boll och placera på en bakpappersklädd plåt. Tryck ut till en rundel, ca 20 cm i diameter.
Grädda i ugnens mitt 17-19 minuter. Ta ut plåten och låt kakan svalna något innan du vänder upp den på ett galler. Låt kallna med undersidan uppåt, täck med en handduk.

Smält chokladen till krämen i ett vattenbad. Låt svalna lite.

Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggulor mjukt, vitt och fluffigt med hjälp av en elvisp. Vänd ner chokladen i smörkrämen.

Bred ut krämen toppigt på den platta sidan av biskvibott­nen med en sked. Den ska bli slät och fin, lite högre på mitten. Låt stelna i kylen ca 30 minuter.

Smält chokladen tillsammans med kokosfettet, häll blandningen över tårtan. Släta till lite med en palett eller en slät ”smörgåsnisse”. Ställ in i kylen för att stelna.

Recept av Bitte Eson Forsberg
Foto Anders Norrsell

Gott & Glutenfritt – baka gott med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!
Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…

● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

knapp ny

LÄS OCKSÅ


1 kommentar

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…