Annons

Annons

Bjud på afternoon-tea med glutenfria scones

Riktigt goda scones som ska serveras varma. Bäst gör de sig med smör eller cream cheese och sylt.

Annons

Scones

8 scones

Grunddeg:
3 tsk psylliumfröskal
2 dl filmjölk
1/2 dl mjölk
2 dl majsmjöl
1 dl bovetemjöl
1 dl rismjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk strösocker
75 g smör

Dekoration:
Ett uppvispat ägg
2 msk råsocker

1. Blanda psyllium, filmjölk och mjölk och ställ åt sidan.
2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tärna därefter smöret. Finfördela smöret i mjölblandningen och tillsätt därefter filmjölksblandningen och arbeta till en deg.
3. Dela degen i åtta bitar och forma dem på bakbord till runda scones. Lägg sconesen på bakplåtspappersklädd plåt. Skåra ett kors i varje scones med hjälp av en kniv.
4. Sätt ugnen på 250 grader. Låt sconesen vila i cirka 10 minuter och grädda dem därefter i mitten av ugnen i cirka 8 minuter.

Av Josephine Palm, josephinepalm.com
Foto Jessica Lund, jessicalund.se

Glutenfria mini-brownies

Browniebites

Glutenfria mandelkakor

 

 

 

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons