Annons

Annons

Glutenfritt! Bjud på citrontartes till fikat

Vi gör dem i mazarinformar, men vilken liten lätt avtagbar form som helst fungerar alldeles utmärkt till det här receptet! Lemon curd går att ersätta med vispad grädde.

Annons

Citrontartes
10 tartes

Deg:
2 dl majsmjöl
1 dl majsstärkelse
2 tsk fiberhusk
1 msk kokossocker
1/2 tsk salt
100 g smör
1 äggula
ev en msk kallt vatten

Fyllning:
400 g kondenserad mjölk, sötad
6 äggulor
1 dl pressad citron
några droppar gul karamellfärg
8 msk lemon curd eller 2 dl vispad grädde

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Finfördela smöret i mjölet och rör därefter i äggulan. Tryck ihop till en deg. Är den torr, tillsätt lite vatten. Låt vila svalt i 15 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader. Tryck ut degen i formarna och grädda skalen i ugnen i cirka 10 minuter. Sänk värmen till 175 grader.

Rör ihop den kondenserade mjölken med äggulorna och tillsätt citronjuicen. Droppa i färgen, lite i taget, för att hitta ”rätt”gul ton. Häll smeten i skalen och ta bort eventuella bubblor med en sked.

Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter eller tills fyllningen har stannat. Låt pajerna svalna och servera med lemon curd eller vispad grädde och några färska citronskivor.

Av josephinepalm.com Foto jessicalund.se

Följ oss på facebook.com/vialskarglutenfritt

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons