Annons

Annons

Glutenfria blåbärsbullar med citronglasyr

Baka goda glutenfria bullar med blåbär och kanel.

Annons

Glutenfritt av Janet Gustavsson
ca 20 stycken

50 g jäst
100 g smör eller margarin
5 dl mjölk
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
2 tsk kardemumma, stött
12 dl glutenfri mjölmix, Semper

Fyllning:
200 g blåbär
1 dl strösocker
3 msk malen kanel

Glasyr:
1 dl florsocker
2 msk rivet citronskal
3 msk kokosmjölk

Ugn 225 grader
1. Smula ner jästen i en degbunke, smält smöret och tillsätt mjölken, röt ut jästen i den ljumma degvätskan, tillsätt socker, salt, kardemumma och mjölmix. Låt jäsa övertäckt 1 timme.
2. Koka ihop blåbär, socker och kanel under några minuter. Låt svalna.
3. Arbeta samman degen på mjölmixat bakbord. Kavla ut till en stor degplatta, bred på blåbärsmixen och rulla samman som en rulltårta.
4. Skär i 3 cm breda bitar och lägg i bakformar, låt jäsa övertäckt 1 timme. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda ca 15 minuter, låt svalna.
5. Rör ihop glasyren. Ringla över bullarna.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons