Annons

Annons

Glutenfria blåbärsbullar med citronglasyr

Baka goda glutenfria bullar med blåbär och kanel.

Glutenfritt av Janet Gustavsson
ca 20 stycken

50 g jäst
100 g smör eller margarin
5 dl mjölk
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
2 tsk kardemumma, stött
12 dl glutenfri mjölmix, Semper

Fyllning:
200 g blåbär
1 dl strösocker
3 msk malen kanel

Annons

Glasyr:
1 dl florsocker
2 msk rivet citronskal
3 msk kokosmjölk

Ugn 225 grader
1. Smula ner jästen i en degbunke, smält smöret och tillsätt mjölken, röt ut jästen i den ljumma degvätskan, tillsätt socker, salt, kardemumma och mjölmix. Låt jäsa övertäckt 1 timme.
2. Koka ihop blåbär, socker och kanel under några minuter. Låt svalna.
3. Arbeta samman degen på mjölmixat bakbord. Kavla ut till en stor degplatta, bred på blåbärsmixen och rulla samman som en rulltårta.
4. Skär i 3 cm breda bitar och lägg i bakformar, låt jäsa övertäckt 1 timme. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda ca 15 minuter, låt svalna.
5. Rör ihop glasyren. Ringla över bullarna.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

Gott & Glutenfritt – baka glutenfritt med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!

Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…