Annons
Annons

Blåbärscheesecake med knäckig Daim

Blåbärssäsongen är redan här, rekordtidig och lika efterlängtad som alltid. Njut av de underbart goda och nyttiga bären, kanske i en ljuvlig cheesecake med Daim?

Blåbärscheesecake

Blåbärscheesecake

8–10 bitar

14 digestivekex
100 g smör
1 dubbeldaim

Fyllning:
4 ägg
2 dl strösocker
400 g färskost
1/2 dl vetemjöl
50 g rumsvarmt smör
2 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
2 dl blåbär

Garnering:
2 dl blåbär
florsocker

Annons

Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa kex och Daim till smulor, häll över smält smör och tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant.
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna med 1 dl strösocker, ställ åt sidan. Vispa äggulorna
med resten av sockret, tillsätt färskost, vetemjöl, smör, mjölk och vaniljsocker, rör till en jämn smet. Vänd ner de vispade äggvitorna.

Rör ner blåbären i smeten och häll den i formen.

Grädda ca 50 minuter, stäng av värmen och låt kakan stå ytterligare 15 minuter.
Pudra florsocker över den bakade kakan och strö över resten av blåbären.

Recept Bitte E:son Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…