Annons

Annons

Blåbärskaka med frötopping

Kaneldoftande och knaprig blåbärskaka med annorlunda topping. Smidigt bakad i långpanna.

Frön passar inte bara till bröd, de ger både knaprighet och smak till mjuka kakor.

Blåbärskaka med frötopping

ca 24 bitar

6 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
3 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl rapsolja (ej kallpressad)
3 ägg
2 msk blått vallmofrö
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön

Annons

Topping:
125 g blåbär
1 msk råsocker
1 tsk blått vallmofrö
1 msk solrosfrön
1 msk pumpafrön

Sätt ugnen på 200°. Rör ihop mjöl, socker, bakpulver, kanel, vaniljsocker och salt i en skål.
Vispa ner mjölk, olja och ägg och vispa till en jämn smet. Rör ner vallmofrön, solrosfrön och pumpafrön. Häll smeten i en smord form 32 x 22 cm. Strö över blåbär, socker, vallmofrö, solrosfrö och pumpafrö.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter. Testa med en sticka om kakan är klar.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept:  Ylva Porsklev
Foto: Emma Eriksson

Prova också:

Glutenfria blåbärsbullar med citronglasyr

Banan- och blåbärsmuffins

Smulpaj med blåbär och kardemumma

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…