Annons

Annons

Blomkålsgratäng med chèvre och bacon

Tre sorters ost ger spännande smak till vår blomkålsgratäng toppad med knaperstekt bacon.

Blomkålsgratäng med chèvre och bacon.

Blomkålsgratäng med chèvre och bacon

4 personer

Det går lika bra att byta mot en smakrik hårdost eller annan färskost om du inte gillar getost.

1 blomkålshuvud
2 tsk smör
2 msk mjöl
4 dl vispgrädde
150 g gratängost
100 g chèvre (getost)
1 dl riven parmesan
140 g bacon
1 dl hackad persilja

Annons

1. Dela blomkålshuvudet i små buketter och koka 5 minuter i lättsaltat vatten. Smält smöret, pudra över mjöl och rör om. Tillsätt vispgrädden och koka tills krämen har tjocknat. Rör i gratängosten.

2. Lägg blomkålen i en smord och ugnsfast form. Häll över ostkrämen, strö sedan över chèvre och parmesan. Gratinera i 225° i ca 25 minuter.

3. Strimla baconet, stek i torr stekpanna och låt rinna av på hushållspapper. Strö bacon och persilja över den färdiga gratängen.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

Prova också våra andra läckra gratänger här

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…