Annons

Annons

Boeuf bourguignon

Ett kaloriberäknat recept! ca 482 kcal/port. Denna fantastiskt smakrika och mustiga klassiker gryta går hem hos alla.

Boeuf bourguignon

 4–6 personer

1 pkt bacon, 140 g
8 schalottenlökar
200 g champinjoner
600 g grytbitar eller fransyska skuren i bitar
smör till stekning
2 vitlöksklyftor
2 msk vetemjöl
3 dl köttbuljong, 1 tärning
2 msk tomatpuré
25 cl rött vin
2 lagerblad
2 msk färsk timjan
4 små morötter

Annons

BROCCOLICOUSCOUS:
2 broccolibuketter
2 röda äpplen, tärnade
1 dl hackad persilja
1 msk rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
salt, peppar

Klipp baconet i bitar, hacka löken och bryn tillsammans lätt i stekpanna. Skär champinjonerna i bitar, lägg i och låt dem få lite färg. Lägg åt sidan.
Bryn köttet i lite smör tillsammans med pressad vitlök. Pudra över mjölet och rör om. Tillsätt buljong, tomatpuré och rött vin, lägg i lagerblad och låt sakta puttra i 1 1/2 timme.
Skala och klyfta morötter och lägg i grytan. Tillsätt timjan och baconsvampröran, låt puttra ytterligare 15 minuter.
Mixa broccolin i en matberedare. Häll smulorna i kokande vatten och låt koka någon minut. Häll av i finmaskig sil.
Blanda broccolin med äpple och persilja. Blanda olja, vinäger, salt och peppar och rör ner i broccolimixen.

Av Janet Gustavsson Foto: Per Magnus Persson

FLER GODA 5:2-RECEPT
Salamifylld kycklingfilé med mangodressing
Lammfärsbiffar med äppelsås
Ugnsbakad kassler med ädelostsås
Pestofylld kycklingfilé

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…