Annons

Annons

Boeuf bourguignon

Ett kaloriberäknat recept! ca 482 kcal/port. Denna fantastiskt smakrika och mustiga klassiker gryta går hem hos alla.

Boeuf bourguignon

 4–6 personer

1 pkt bacon, 140 g
8 schalottenlökar
200 g champinjoner
600 g grytbitar eller fransyska skuren i bitar
smör till stekning
2 vitlöksklyftor
2 msk vetemjöl
3 dl köttbuljong, 1 tärning
2 msk tomatpuré
25 cl rött vin
2 lagerblad
2 msk färsk timjan
4 små morötter

Annons

BROCCOLICOUSCOUS:
2 broccolibuketter
2 röda äpplen, tärnade
1 dl hackad persilja
1 msk rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
salt, peppar

Klipp baconet i bitar, hacka löken och bryn tillsammans lätt i stekpanna. Skär champinjonerna i bitar, lägg i och låt dem få lite färg. Lägg åt sidan.
Bryn köttet i lite smör tillsammans med pressad vitlök. Pudra över mjölet och rör om. Tillsätt buljong, tomatpuré och rött vin, lägg i lagerblad och låt sakta puttra i 1 1/2 timme.
Skala och klyfta morötter och lägg i grytan. Tillsätt timjan och baconsvampröran, låt puttra ytterligare 15 minuter.
Mixa broccolin i en matberedare. Häll smulorna i kokande vatten och låt koka någon minut. Häll av i finmaskig sil.
Blanda broccolin med äpple och persilja. Blanda olja, vinäger, salt och peppar och rör ner i broccolimixen.

Av Janet Gustavsson Foto: Per Magnus Persson

FLER GODA 5:2-RECEPT
Salamifylld kycklingfilé med mangodressing
Lammfärsbiffar med äppelsås
Ugnsbakad kassler med ädelostsås
Pestofylld kycklingfilé

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…