Annons

Annons

Bovetebröd fritt från gluten

Baka ett saftigt bovetebröd med lingonsylt och filmjölk. Ett enkelt och snabbt recept som ger ett gott glutenfritt matbröd.

Annons

Bovetebröd
1 bröd
2 dl krossat bovete
2 dl bovetemjöl
1 dl rismjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 dl linfrön
1 tsk psylliumfrön
1 dl lingonsylt
3 dl filmjölk
1 1/2 msk ljus sirap (Dansukkers sirap är fri från gluten)

Skölj det krossade bovetet. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt bovetet. Tillsätt övriga ingredienser och rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord form och strö över psylliumfrön. Grädda i nedre delen av ugnen, 175 grader, i ca 50 minuter.

Foto Lina Eidenberg Adamo

Baka också vår älskade hälsolimpa – receptet hittar du här>>

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons