Annons

Snabblagad broccoli- och blomkålsgratäng

Världens godaste gratäng på 20 minuter blankt! Ädelost, blomkål och rökigt smak av skinka eller kassler – kan bara bli succé.

Broccoli- och blomkålsgratäng

4 personer
250 g broccoli
600 g blomkål
200 g rökt skinka eller kassler
100 g ädelost
3 dl crème fraiche
1 dl vispgrädde
1 dl riven lagrad ost
salt,  peppar
Servering:
bröd

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skär bort den nedersta grova delen på broccolin och kasta den. Dela broccolin och blomkålen 
i ganska stora bitar. Förväll grönsakerna i lättsaltat vatten, 5 minuter. Häll av vattnet. Lägg broccoli och blomkål i en smord ugnsform.
3. Skär skinkan i tärningar och strö dem över grönsakerna tillsammans med ädelosten.
4. Blanda crème fraiche, grädde, ost, salt och peppar. Häll blandningen i formen. Gratinera mitt
 i ugnen, 10 minuter. Servera
gratängen varm med bröd.

Recept: Kristina Eriksson
Foto: Åsa Dahlgren

Prova också:

Blomkålsgratäng med chèvre och bacon

Superenkla korvgratängen med broccoli

Blomkål – därför ska du äta MER av den!

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…