Annons

Annons

Broccoli- och spenatsoppa med ägghalva

En riktig vitaminbomb i läck­ert grön färg. Servera soppan med ett nybakat bröd.

broccolisoppa

4 personer
4 ägg
1 gul lök
1 broccoli
1 liter grönsaksbuljong, 1 tärning
50 g babyspenat
2 dl mjölk
1 msk vetemjöl
4 kvistar bladpersilja
smör till stekning
salt
vitpeppar

Koka äggen 6–-7 minuter, spola i kallt vatten och skala.

Annons

Hacka löken och fräs den glansig i lite smör i en stor kastrull. Dela broccolin i små bitar och fräs med. Häll på buljongen och låt koka ca 10 minuter. Tillsätt spenaten och mixa till en krämig soppa, det går enklast med en mixerstav. Vispa ihop mjölk och mjöl och vispa ner i soppan. Koka upp och låt sjuda ett par minuter.

Gilla Året Runt på Facebook

Servera soppan med halverade ägg och persilja. Strö på salt och peppar.

Recept av Elisabeth Johansson
Foto Ulrika Pousette

Nybakat bröd passar fint till soppan:

Vackert brytbröd
Recept – vackert brytbröd

P�skens festbr�d 1415
Recept –  fyllda festbröd

Kalljästa baguetter
Recept: Kalljästa baguetter

LÄS OCKSÅ


2 kommentarer


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…