Annons

Annons

Broccoliomelett med spenatpesto

Ett snabbt och enkelt recept!

Broccoliomelett med spenatpesto
4 personer
4 kryddiga korvar
2 broccolistånd
2 msk olivolja
6 ägg
1 dl grädde
2 vitlöksklyftor
1 tsk krossad rödpeppar
salt, peppar
1 citron

Spenatpesto:
100 g spenat, färsk
1 vitlöksklyfta
50 g pinjekärnor
100 g riven parmesan
2 dl rapsolja
salt och peppar

Annons

Skär broccolin i buketter. Värm oljan i en stor stekpanna, lägg i broccoli och låt den bli varm, ca 3–4 minuter.
Vispa samman ägg och grädde, tillsätt finhackad vitlök, rödpeppar, salt och peppar, pressa över saften från halva citronen och häll smeten över broccolin, rör lätt med träsked tills äggsmeten stannat.
Skär resten av citronen i klyftor garnera omeletten.

Spenatpeston: Mixa spenaten i en matberedare med pressad vitlök, tillsätt pinjekärnorna, riven parmesan och oljan i en stråle.
Mixa peston till en slät massa. Smaka av med salt och peppar och servera med omeletten och en kryddig, grillad korv.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson        

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…