Annons

Annons

Broccolipaj med salami

Den här pajen funkar i alla sammanhang – till lunch, till middag, på buffén och i picknick-korgen!

Broccolipaj med 
salami

4–6 personer

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
100 g smör
3/4 dl kvarg, 10 %
Fyllning:
250 g broccoli
75 g salami
140 g Kvibille gräddädel
Äggstanning:
3 ägg
1 dl vispgrädde
13/4 dl kvarg, 10 %
peppar
Garnering:
persilja

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Pajdeg: Hacka samman mjöl 
och smör till en smulig deg, gärna 
i matberedare. Tillsätt kvarg och 
arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla eller tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, 23 cm i diameter. Nagga bottnen och låt den 
stå kallt, 30 minuter. Förgrädda
pajskalet, 10 minuter.
3. Fyllning: Dela broccolin i mindre bitar. Koka i saltat vatten, 1 minut. Låt broccolin rinna av väl. Strimla salamin. Lägg broccoli och salami i pajskalet. Smula över ädelosten.
4. Äggstanning: Vispa ihop ägg, grädde, kvarg och peppar; häll det i formen. Grädda tills äggstanningen stelnat, ca 35 minuter.
5. Garnera med persilja och servera.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Paj med broccoli och varmrökt lax

Krämig kycklingpaj med bacon

Fläskfilépaj med ädelost och broccoli

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…