Annons

Annons

Broccolipaj med salami

Den här pajen funkar i alla sammanhang – till lunch, till middag, på buffén och i picknick-korgen!

Broccolipaj med 
salami

4–6 personer

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
100 g smör
3/4 dl kvarg, 10 %
Fyllning:
250 g broccoli
75 g salami
140 g Kvibille gräddädel
Äggstanning:
3 ägg
1 dl vispgrädde
13/4 dl kvarg, 10 %
peppar
Garnering:
persilja

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Pajdeg: Hacka samman mjöl 
och smör till en smulig deg, gärna 
i matberedare. Tillsätt kvarg och 
arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla eller tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, 23 cm i diameter. Nagga bottnen och låt den 
stå kallt, 30 minuter. Förgrädda
pajskalet, 10 minuter.
3. Fyllning: Dela broccolin i mindre bitar. Koka i saltat vatten, 1 minut. Låt broccolin rinna av väl. Strimla salamin. Lägg broccoli och salami i pajskalet. Smula över ädelosten.
4. Äggstanning: Vispa ihop ägg, grädde, kvarg och peppar; häll det i formen. Grädda tills äggstanningen stelnat, ca 35 minuter.
5. Garnera med persilja och servera.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Paj med broccoli och varmrökt lax

Krämig kycklingpaj med bacon

Fläskfilépaj med ädelost och broccoli

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…